Κτήμα Γεροβασιλείου

Το Κτήμα Γεροβασιλείου δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού και του κρασιού από το 1981. Στις πλαγιές της Επανομής, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, ο ιδιαίτερα φροντισμένος αμπελώνας περιβάλλει το σύγχρονο οινοποιείο, όπου παράγονται τα κρασιά του Κτήματος.

Η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται με ιδιαίτερη φροντίδα και με συνεχείς πειραματισμούς στη μελέτη ελληνικών και διεθνών γνωστών και άγνωστων ποικιλιών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας συνοδοιπορεί με την παράδοση σε όλη τη διάρκεια της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης. Ο στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών - από τον ιδιόκτητο αμπελώνα- με τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος (terroir) της περιοχής.

Στην καρδιά του οινοποιείου, το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου παρουσιάζει όψεις της παγκόσμιας αμπελοοινικής ιστορίας. Η δημιουργία του Μουσείου Οίνου και η πραγματοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων -επισκέψεις, γευστικές δοκιμές, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, εκδόσεις- συμβάλλουν από κοινού στη μετάδοση του αμπελοοινικού πολιτισμού.

Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι επισκέψιμο από τους οινόφιλους και όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο του αμπελιού και του κρασιού. Η επίσκεψη περιλαμβάνει μια σύντομη περιήγηση του αμπελώνα, ξενάγηση στους χώρους της παραγωγής, της εμφιάλωσης, της παλαίωσης και του Μουσείου Οίνου.

Ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει τις ετικέτες που θα δοκιμάσει από τη λίστα κρασιών του Κτήματος ή μία από τις ειδικά διαμορφωμένες οινικές προτάσεις. Τρέχουσες και σπάνιες παλιές σοδειές, ταιριαστές πρώτες ύλες, γευστικοί συνδυασμοί, και η θέα του επιβλητικού αμπελώνα ολοκληρώνουν ιδανικά την επίσκεψη στο Κτήμα Γεροβασιλείου.   

(Για ομαδικές επισκέψεις άνω των 10 ατόμων είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση)

 

Οινοποιείο της χρονιάς

Wine&Spirits, ΗΠΑ 2017, 2015, 2014, 2012, 2011, 2010, 2006

Ευρωπαϊκό οινοποιείο της χρονιάς

Ceuco, Ισπανία 2009

Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου ανάμεσα στους 6 καλύτερους οινοπαραγωγούς του κόσμου

Wein Gourmet, Γερμανία 2007

Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου ο καλύτερος οινοπαραγωγός της Ανατολικής Μεσογείου

International Wine&Spirit Competition 2005, Αγγλία 2005

Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου ο καλύτερος έλληνας οινοπαραγωγός

Tom Stevenson’s Wine Report 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009

Διεύθυνση: Επανομή, 57 500 Θεσσαλονίκη


Επικοινωνία: +30 23920 44567

Email: ktima@gerovassiliou.gr

Ιστοσελίδα: gerovassiliou.gr

Οδηγίες -> Πως να φτάσετε
More in this category: « Κτήμα Παυλίδη