Κτήμα Παυλίδη

Το Κτήμα Παυλίδη βρίσκεται στα Κοκκινόγεια, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Δράμας, μόλις 19 χλμ από την πόλη της Δράμας και 163 χλμ από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Δημιουργήθηκε το 1998 από τον Χριστόφορο Παυλίδη, ο οποίος μετά από επίμονη αναζήτηση επέλεξε αυτήν την περιοχή για την εγκατάσταση του αμπελώνα και του οινοποιείου του. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Παυλίδη βρίσκονται στις περιοχές των Κοκκινογείων και Περιχώρας Δράμας. Και οι δύο αυτές περιοχές ήταν γνωστές για τα αμπελοτόπια τους από την αρχαιότητα ακόμη.

Κύριος στόχος του Κτήματος Παυλίδη είναι η παραγωγή εκλεκτών οίνων από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, που φέρουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του terroir της περιοχής.

Πρόκειται για ένα οινοποιείο από τα λίγα στην Ελλάδα που πραγματοποιούν νυχτερινό τρύγο.

Μια επίσκεψη στο Κτήμα Παυλίδη περιλαμβάνει: ξενάγηση στον ιδιόκτητο αμπελώνα των Κοκκινογείων και στη συνέχεια σε όλους τους χώρους της παραγωγικής διαδικασίας. Ο επισκέπτης θα ξεναγηθεί στο οινοποιείο, σε ένα κτίσμα πρωτοποριακό, έκτασης 3.000 τ.μ με minimal αισθητική και μοντέρνες, λιτές γραμμές που παραπέμπουν στη φιλοσοφία του Νέου Κόσμου. Ακολουθεί γευστική δοκιμή των οίνων ΤΗΕΜΑ και EMPHASIS του οινοποιείου πάντα κατόπιν συνεννόησης

Η επίσκεψη στο Κτήμα Παυλίδη μπορεί να συνδυαστεί με εκδρομές στη γύρω περιοχή και σε αξιοθέατα όπως το πανέμορφο σπήλαιο του Αγγίτη που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού.

Διεύθυνση: Κοκκινόγεια, 66100 Δράμα


Επικοινωνία: +30 25210 58300

Email: info@ktima-pavlidis.gr

Ιστοσελίδα: ktima-pavlidis.gr

Οδηγίες -> Πως να φτάσετε