Πως να μετακινηθείς

Σε γενικές γραμμές η μεταφορά μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τα προάστια της είναι καλά οργανωμένη και υπάρχουν λεωφορεία που εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες.

Αστικά Λεωφορεία Ο.Α.Σ.Θ.ΤαξίΟδηγώντας στην πόληΠερπατώντας στην ΠόληΒαρκάδα στο ΘερμαϊκόΜετακινηθείτε με ποδήλατοΠάρκινγκ στην πόληΚαραβάκιαΕνοικιαζόμενα αυτοκίνηταΕνοικιαζόμενα μηχανάκια

Αστικά Λεωφορεία Ο.Α.Σ.Θ.

Η τοπική υπηρεσία λεωφορείων είναι ο  δεύτερος μεγαλύτερος Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα. Λειτουργεί καθημερινά από τις 05:00 και είναι ένας οικονομικός τρόπος μετακίνησης. Το εισιτήριο κοστίζει 1,00 ευρώ (μειωμένο 0,50 λεπτά), και εισιτήρια μπορείτε να βρείτε σε εκδοτήρια που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία στην  πόλη και σε περίπου 1000 καταστήματα πώλησης σε όλη την πόλη. Με κόστος 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60 λεπτά)  μπορεί να αγοράσετε το εισιτήριο  για δύο (2) μετακινήσεις από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή εντός 70 λεπτών της ώρας.

Τα χρονικά εισιτήρια των δύο (2) μετακινήσεων (Κανονικό ή Μειωμένο) ισχύουν για 2 μετακινήσεις που θα γίνουν από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή (εξαιρούνται οι γραμμές 50 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ , 01Χ Κ.Τ.Ε.Λ. - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και 01Ν Κ.Τ.Ε.Λ. - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ)  μέσα σε 70 λεπτά της ώρας από την πρώτη επικύρωσή τους.

Επικουρικά και εφόσον, δεν έχετε στην κατοχή σας προτυπωμένα εισιτήρια, ο Ο.Α.Σ.Θ. διαθέτει εισιτήρια αποκλειστικά και μόνο  των 0,50€, 1,00€ και 2,00€ από τα εκδοτικά μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων που έχει εγκατεστημένα εντός των λεωφορείων. Τα εκδοτικά μηχανήματα δε δίνουν ρέστα. Να ρίχνετε το ακριβές αντίτιμο του εισιτηρίου.

Τα εισιτήρια της Πολιτιστικής Γραμμής (50) και Αεροδρομίου Μακεδονίας (01Χ & 01Ν) ισχύουν μόνο για μία (1) μετακίνηση, που αφορούν αποκλειστικά στις γραμμές αυτές και κοστίζουν 2,00 ευρώ (μειωμένο 1 ευρώ).

Τα εισιτήρια της Πολιτιστικής Γραμμής (50) και Αεροδρομίου Μακεδονίας (01Χ & 01Ν) ισχύουν μόνο για μία (1) μετακίνηση, που αφορούν αποκλειστικά στις γραμμές αυτές και κοστίζουν 2,00 ευρώ (μειωμένο 1 ευρώ). Τα εισιτήρια αυτά πωλούνται από τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ., τους συνοδούς της Πολιτιστικής Γραμμής (50) ή εκδίδονται από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα.

Οι επιβάτες χρειάζεται να επικυρώσουν το εισιτήριο τους με την  είσοδο τους στο λεωφορείο στα ειδικά μηχανήματα. Προσοχή η μη επικύρωση του εισιτηρίου σε περίπτωση ελέγχου επιφέρει πρόστιμο ίσο με το 20 πλάσιο της αξίας του εισιτηρίου.

Περισσότερες πληροφορίες ΟΑΣΘ

Ταξί
Οδηγώντας στην πόλη
Περπατώντας στην Πόλη
Βαρκάδα στο Θερμαϊκό
Μετακινηθείτε με ποδήλατο
Πάρκινγκ στην πόλη
Καραβάκια
Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα
Ενοικιαζόμενα μηχανάκια