Πάρκα της Νέας Παραλίας

Ξεκινώντας από το λιμάνι ή τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα βρείτε 8 νέα θεματικά πάρκα κατά μήκος της προκυμαίας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη βόλτα σας από την προβλήτα του λιμανιού της πόλης και μέσω της Λεωφόρου Νίκης, όπου ονομάζεται και Παλιά Παραλία, να φτάσετε έως τον Λευκό Πύργο. Η θέα προς τον Θερμαϊκό Κόλπο είναι εντυπωσιακή! Σε όλη τη Λεωφόρο Νίκης θα βρείτε πολλά καφέ, μπαρ και στέκια διότι είναι σημείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών. Στη διαδρομή σας θα συναντήσετε ψαράδες, καλλιτέχνες, μουσικούς, αθλητές να τρέχουν, τροχήλατα με σπόρια και μαλλί της γριάς, υπαίθρια μικρά καφέ και πολλά άλλα!

Από τον Λευκό Πύργο, έως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ξεκινάει η ανανεωμένη και αναπλασμένη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μήκους 3,5 χιλιομέτρων που θα σας προσφέρει μία εναλλακτική μορφή βόλτας παρέα με τα παιδιά σας. Σε όλο το μήκος της παραλίας, στα αριστερά σας, θα συναντήσετε θεματικά πάρκα.

Ο πρώτος θεματικός χώρος, είναι ο Κήπος του Αλέξανδρου. Εκεί δεσπόζει το άγαλμα του μεγάλου στρατηλάτη, και βασιλιά των Μακεδόνων, του Μ. Αλεξάνδρου, που παριστάνεται έφιππος στο αγαπημένο του άλογο, τον Βουκεφάλα.

Στη συνέχεια, πριν από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς και μπροστά στον Κήπο του Απογευματινού  Ήλιου θα αντικρύσετε το ξεχωριστό έργο τέχνης, «Ομπρέλες»,  του γλύπτη Γιώργου Ζογκολόπουλου. Μην παραλείψετε να φωτογραφηθείτε εκεί, ειδικά κατά τη δύση του ήλιου, αποτυπώνοντας τη στιγμή αυτή ως θύμηση του ταξιδιού σας.

Οι θεματικοί χώροι που ακολουθούν σε όλο το μήκος της Νέας Παραλίας, οι λεγόμενοι Κήποι, θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν σε πολλούς παιδοτόπους αλλά και σε εσάς να χαλαρώσετε, άλλοτε σε κτιστά καθιστικά των κήπων κι άλλοτε κάτω από πέργολες με τριανταφυλλιές και λιμνούλες με χρυσόψαρα.

Στα θεματικά της πάρκα θα βρείτε  πίστες για  σκέιτ και πατίνια αλλά και  γήπεδα τένις και μπάσκετ.

Σε όλο το μήκος της Παλιάς και Νέας παραλίας υπάρχει ποδηλατόδρομος. Από τις ιδιωτικές εταιρείες που υπάρχουν στην αρχή και το τέλος της παραλίας, μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα, ατομικά ή οικογενειακά. Υπάρχουν αμαξίδια τεσσάρων τροχών με θέση για μωρά που δεν συμμετέχουν στο πεντάλ,  παϊτόνια με άλογα, ακόμη και τρενάκι για αξέχαστες ξεκούραστες βόλτες.

Περάστε μια αξέχαστη μέρα με την οικογένειά σας στα όμορφα πάρκα της Νέας Παραλίας! Σας προτείνουμε ένα μεσημεριανό πικ-νικ, να παίξετε με τα παιδιά παιχνίδια στο γκαζόν και στα πάρκα και να απολαύστε την υπέροχη θέα που μπορεί να φτάνει μέχρι και τον Όλυμπο!

Διεύθυνση: Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, 54645 Θεσσαλονίκη


Οδηγίες -> Πως να φτάσετε