Πλατεία Ναυαρίνου
Η φημισμένη πλατεία Ναυαρίνου με τα αρχαία μνημεία, τα καφέ, τα εστιατόρια, το πάρκο και την πολύβουη «περαντζάδα» της Δημητρίου Γούναρη, αποτελεί την περισσότερο πολυσυλλεκτική πλατεία της πόλης! Φοιτητές, νέοι αλλά και εκφραστικοί άνθρωποι όλων των ηλικιών, μεταφέρουν ζωντάνια και μία εναλλακτική προσέγγιση σε αυτόν τον χώρο που είναι σημείο αναφοράς για την πόλη και που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε.
Από χωροταξικής άποψης η πλατεία βρίσκεται δίπλα στο ανάκτορο του Γαλερίου και κοντά στον ιππόδρομο, δύο μνημεία από τα οποία σώζονται ελάχιστα τμήματα αφού η οικοδομική δραστηριότητα των δεκαετιών του 50 και του 60 κατέστρεψαν αδικαιολόγητα μεγάλα κομμάτια αυτής της αρχαίας κληρονομιάς.
Η Πλατεία Ναυαρίνου, δίπλα στο Οκτάγωνο, με το χαρακτηριστικό σιντριβάνι είναι περιτριγυρισμένη από καφέ και ταβέρνες, ενώ ο πεζόδρομος της Δημητρίου Γούναρη από την Καμάρα προς την Τσιμισκή, είναι η αγαπημένη βόλτα των φοιτητών της Θεσσαλονίκης.
Εκτός από τον απολαυστικό περίπατο θα σας προτείναμε να δοκιμάστε τις κρέπες της πλατείας που έχουν τη φήμη σαν τις καλύτερες της Θεσσαλονίκης.