Νέα Παραλία

Από το Δεκέμβριο του 2013 που παραδόθηκε στους κατοίκους της πόλης, η ανανεωμένη Νέα Παραλία έχει γίνει σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη, προσελκύοντας αμέτρητους ξένους και εγχώριους επισκέπτες, και αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις.

Βασισμένη σε σχέδια των αρχιτεκτόνων Πρόδρομου Νικηφορίδη και Μπερνάρ Κουόμο, η Νέα Παραλία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ποτέ στην πόλη, καλύπτοντας έναν χώρο 50.800 τ.μ.  με 1.100 δέντρα, εκτάσεις πρασίνου και νερού.

Είναι ένας από τους ομορφότερους  νέους δημόσιους χώρους της Ελλάδας που συνδυάζει όλα τα φυσικά στοιχεία και είναι ο κορυφαίος σε προτίμηση για βόλτες στην πόλη, ενώ έχει λάβει δώδεκα βραβεία, μεταξύ των οποίων και ορισμένες πολύ σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

Πάρκα, ποδηλατόδρομοι, γήπεδα, παιδότοποι, αναψυκτήρια, υπαίθριο αμφιθέατρο εκδηλώσεων και πολλά άλλα, συνθέτουν ένα σκηνικό που δημιουργεί μοναδικές  στιγµές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης, μια ξεχωριστή εμπειρία τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, 54645 Θεσσαλονίκη


Οδηγίες -> Πως να φτάσετε