Μπιτ Παζάρ

Βόρεια της οδού Αριστοτέλους σε κοντινή απόσταση από την Ρωμαϊκή Αγορά, συναντάμε το  Μπιτ Παζάρ του οποίου η ιστορία μας ταξιδεύει σχεδόν έναν αιώνα πίσω και μας σε ένα σημαντικό  κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, τη Μικρασιατική Καταστροφή και την επικείμενη ελληνοτουρκική ανταλλαγή πληθυσμών το 1923. Το παζάρι του Μπιτ Παζάρ λειτουργεί από το 1928 και αποτελεί από τα σημεία της πόλης που πραγματικά αξίζουν την προσοχή σας.

Η πλατεία Μπιτ Παζάρ και οι γύρω δρόμοι και πεζόδρομοι (κυρίως οι Τοσίτσα και Καρμπολά) ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες στον επισκέπτη με την αυθεντική ατμόσφαιρα και την ανόθευτη από το μαζικό τουρισμό και την εξέλιξη της τεχνολογίας φιλοσοφία των επαγγελματιών τους.

Το Μπίτ Παζάρ είναι ένα από τα μέρη που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε Μπορείτε να πάρετε μια γεύση των παλαιότερων εποχών αν επισκεφτείτε το μέρος τις πρωινές ώρες καθώς αρκετά παλαιοπωλεία λειτουργούν ακόμα. Συνολικά 30 καταστήματα φέρνουν στο νου εικόνες από μια εποχή που, δυστυχώς, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Μόλις βρεθείτε εδώ, πλησιάστε με θάρρος τους ανθρώπους της γειτονιάς και ακούστε με προσοχή τις ιστορίες που έχουν να σας διηγηθούν και γίνεται κομμάτι της ιστορίας μιας άλλης εποχής.

Τις βραδινές ώρες όμως το σκηνικό αλλάζει! Πολλές όμορφες ταβερνούλες οι οποίες σερβίρουν κρασί, ρετσίνα και πολλούς μεζέδες έχουν πάρει την θέση τους. Αν και λίγο θορυβώδης, η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και ιδιαίτερα φιλική.

Εξαιτίας των χαμηλών τιμών στα περισσότερα μαγαζιά αλλά και της τοποθεσίας του, το Μπίτ παζάρ προτιμάται ιδιαίτερα από τους φοιτητές, όμως είναι αλήθεια πως εδώ θα συναντήσετε ανθρώπους όλων των ηλικιών και θα περάσετε όμορφα.

Διεύθυνση: Τοσίτσα 7, 54631 Θεσσαλονίκη


Οδηγίες -> Πως να φτάσετε