Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κατασκευάστηκε σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο 18 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο και εγκαινιάστηκε στις 2 Ιανουαρίου του 2000.

Σχεδιάστηκε έτσι ένα κτίριο που αφενός πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για το σκοπό αυτό, αφετέρου αποτελεί ένα κτίριο ορόσημο (κτίριο Μ1), ένα κόσμημα για την πόλη, στο οποίο συνυπάρχουν τα στοιχεία μιας μεγάλης αίθουσας συναυλιών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής), ενός χώρου υποδοχής του κοινού (φουαγιέ), γραφείων για τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες, καθώς και όλων των απαραίτητων εγκαταστάσεων για την υποστήριξη των εκδηλώσεων (καμαρίνια, αίθουσες δοκιμών, αποθήκες οργάνων κ.α.). Παράλληλα, έχει ληφθεί μέριμνα για τους πολίτες με αναπηρίες, με την κατασκευή κατάλληλων θέσεων και ανελκυστήρων. Η εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία της πόλης, συνδυάζοντας στοιχεία τόσο από το λαμπρό βυζαντινό παρελθόν όσο και από το μετέπειτα κοσμοπολίτικο ρόλο της.

Σχεδιασμένο από το διάσημο αρχιτέκτονα Αράτα Ισοζάκι, το κτίριο Μ2 χαρίζει στην πόλη μια μοναδική κατασκευή που συνοψίζει τις αρετές της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Γεωμετρικές γραμμές, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και μεταλλικά στοιχεία συνθέτουν μια εικόνα επιβλητικής απλότητας, που έρχεται σε αντίθεση αλλά στέκεται ισότιμα δίπλα στο γειτονικό Μ1. Γεμάτο φυσικό φως, το Φουαγιέ του νέου κτιρίου απολαμβάνει μια εξαίσια θέα. Διαθέτοντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και έχοντας εξαιρετική υποδομή, η Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης μπορεί να φιλοξενήσει 500 άτομα ενώ η Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ, που χωράει 300 άτομα, μπορεί να χωριστεί σε τρεις αίθουσες των 100 ή δύο των 100 και των 200 ατόμων αντίστοιχα, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα για την πραγματοποίηση μιας σειράς διαφορετικού τύπου εκδηλώσεων. Το κτίριο Μ2 διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ 11.800 τ.μ. και 230 θέσεων. Συνεπές με τον πολιτιστικό του ρόλο, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι ευτυχές με τη στέγαση Μουσικής Βιβλιοθήκης και Μουσείου Μουσικών Οργάνων στο νέο του κτίριο.

Ξεναγήσεις - Ομαδικές επισκέψεις

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ξεναγήσεις στους χώρους του, για σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς και συλλόγους. Οι ξεναγήσεις γίνονται καθημερινά, εκτός και αν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πρεμιέρα εκδήλωσης ή κάποιο άλλο σημαντικό γεγονός κατά τη διάρκεια της ημέρας εκείνης.

Ωράριο λειτουργίαςΤο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης οργανώνει εκδρομές στους χώρους των σχολείων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των οργανώσεων και των ενώσεων. Οι εκδρομές πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, εκτός αν έχει προγραμματιστεί ένα άνοιγμα ή κάποιο άλλο σημαντικό γεγονός εκείνη την ημέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τον προσδιορισμό της ώρας ξενάγησης, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο +30 2310 895882.

Τιμές εισιτηρίων: +30 2310 895800, ticketservices.gr


Διεύθυνση: 25η Μαρτίου & Παραλία, 54646 Θεσσαλονίκη


Επικοινωνία: +30 2310 895800

Ιστοσελίδα: tch.gr

Οδηγίες -> How to get there