Πλατεία Άθωνος - Ξυλάδικα

Η περίφημη Πλατεία Άθωνος είναι μια από τις παραδοσιακές γωνιές της Θεσσαλονίκης. Είναι μια μικρή αλλά πολύ ζωντανή αγορά, δημοφιλής για τα παραδοσιακά καφέ της και τις πολλές εξαιρετικές ταβέρνες και εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις μαζί με γαστρονομικές προτάσεις και από άλλα μέρη του κόσμου. 

Παλαιότερα εδώ λειτουργούσαν μικρά μηχανουργία, παπουτσάδικα, ξυλουργεία και μικρά καφενεία. Πολλά από τα παλιά καταστήματα ανακαινίστηκαν και μετατράπηκαν σε τσιπουράδικα, εστιατόρια, εργαστήρια αγιογραφίας και ζωγραφικής, αλλά και σε καταστήματα μαναβικής, παραδοσιακών και αποικιακών προϊόντων, τροφίμων και μπαχαρικών, ενώ τα ξυλουργεία εξακολουθούν να λειτουργούν σε μια σπάνια αρμονική συνύπαρξη.

Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης ανάμεσα στις οδούς Αριστοτέλους και Αγίας Σοφίας. Περπατώντας στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια που περιβάλλουν την πλατεία, το πρωί θα ανακαλύψετε πολλά μικρά παραδοσιακά καταστήματα. Το πρωί οι καρέκλες και τα καλάθια των ξυλουργείων είναι απλωμένα στο πλακόστρωτο μαζί με τα άλλα εμπορεύματα που το μεσημέρι κλειδώνονται για να δώσουν τη θέση τους στα τραπεζάκια με τα καρό τραπεζομάντηλα.

Διεύθυνση: Πλατεία Άθωνος, 54623 Θεσσαλονίκη


Οδηγίες -> Πως να φτάσετε