Άγαλμα του Αριστοτέλη

Ο Αριστοτέλης, (384 π.Χ. - 322 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και επιστήμονας που γεννήθηκε στα Στάγειρα της Χαλκιδικής στη Μακεδονία. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους διανοούμενους της ιστορίας.

Πανεπιστήμων, φιλόσοφος, κορυφαίος εκπαιδευτικός και αναμφίβολα ο συστηματικότερος και μεθοδικότερος νους της αρχαιότητας, έμελλε να μεταλαμπαδεύσει το φωτεινό του πνεύμα στον μαθητή του Αλέξανδρο τον Μέγα, ενώ αργότερα θα ίδρυε τη δική του σχολή, το περίφημο αριστοτελικό Λύκειο της Αθήνας, όπου και θα περνούσε στην αθανασία τόσο από το διδασκαλικό του έργο όσο και -κυρίως- από την ασύλληπτη συνθετική ικανότητα της διάνοιάς του. Θεωρείτε ο κατεξοχήν φιλόσοφος που κυριάρχησε στη σκέψη του δυτικού κόσμου σε όλες τις περιόδους της μετέπειτα ιστορίας του.

Η διάσημη πλατεία Αριστοτέλους, σημείο αναφοράς για τους ντόπιους και τους επισκέπτες φέρει το όνομα του γιατί το άγαλμα που φιλοξενεί είναι αυτό του Αριστοτέλη. Είναι έργο του γλύπτη Γεώργιου Γεωργιάδη και τοποθετήθηκε στην πλατεία το 1990. Ο Αριστοτέλης απεικονίζεται σε καθιστή στάση, φοράει έναν μανδύα, σανδάλια και κρατά έναν πάπυρο. Το άγαλμα είναι τοποθετημένο σε μια μεγάλη μαρμάρινη βάση. Η απεικόνιση είναι έντονα ρεαλιστική, κάτι που αποτυπώνεται καθαρά στις πτυχώσεις των ρούχων.

Διεύθυνση: Πλατεία Αριστοτέλους, 54624 Θεσσαλονίκη


Οδηγίες -> Πως να φτάσετε